Bilindiği gibi her toplumun yazılı olmayan, zaman içinde gelişen, olgunlaşan ve yaşam tarzına dönüşen bir takım karakteristik alışkanlık ve özellikleri vardır. Bunlar, gelenek, adet ve kültürel değerler sonucu çıkmış, bazılarınca normal kabul edilen, bazılarınca da ilginç ve dikkat çeken bu alışkanlıklar, zamanla toplumlar içinde yaygınlaşmış ve bir yaşam tarzına dönüşmüştür. Bu yaşam tarzı, bölge ve kişilere göre farklılık gösterse de, az ya da çok, birçoğumuz bunları yaşamımızın her alanında ben de dahil hepimiz farkında olmadan yaşarız.YURDUM MUTFAĞIFransız, Çin mutfağı özentimiz vardır az da olsaElliyi geçmez yemek çeşidi, iki mutfağı da toplasandaSadece yurdum Antep’in, Hatay’ın ayrı ayrı geçer üç yüz çeşidiYaşamak için yemeli, yemek için yaşamamalıyızKahvaltıda Urfa’da ciğer, Konya’da tarhanaya kaşık sallarızİzmir’de zeytin yağlı, Edirne’de köfte, Rize’de karalahanaKal bakayım yurtdışında, kuru fasulye, pilav, cacık girer rüyana.ÖFKENİN KONTROLÜÖfkesini de pek kontrol edemez yurdum insanıKontrolsüz güç, güç değildir, herkes bilmelidirHemen parlar, alev ateş oluruz, sonuç bellidirDüşünmeden öfkeyle söylenen söz, yaydan çıkan oka benzer“Öfke rüzgar gibidir, sonra diner, birkaç dal yerdedir”Der Mevlana, acı bir söz söylemeden düşün iki kereBak, dalgalardan sonra sakinleşen denizlere.
Tanıtım Metni
Yayın Evi
Yason Yayıncılık
Basım Tarihi
Ağustos 2020
Kitap Boyutu
13,50 x 21,00 cm