Kastamonu - İnebolu sahilinden Ankara Polatlı cephesine kadar uzanan, 340 km'lik yol, Kurtuluş Savaşı boyunca cephanenin cepheye ulaştırılmasında kullanılan Türkün İstiklal yoludur, Kurtuluş yoludur.
O günleri yaşayan değerli tarihçimiz Enver Behnan ŞAPOLYO, o yolları şöyle anlatmaktadır: "...kağnıları İnebolu'da İkizçay mevkiinden alır, akşamüzeri yola çıkar, Ecevit'e doğru yola koyulurdum. Geceleri hanların ahırlarındaki gübre yığınlarının içinde yatardık. Çünkü gübre sıcak olurdu. Bana bir milli görev verilmişti. O da kağnı komutanlığı idi. Ünlü İngiliz tarihçi Lord Kinross Anadolu kadınının kahramanlığını şöyle anlatmaktadır: "...silah ve malzemeler saman yığınları altına yerleştirilerek, kağnılarla taşınıyordu, Şalvarlı, cepkenli ve yün dolaklı kadınlar kağnılarını dağlardan ve tepelerden aşırarak saatte beş kilomet- relik bir hızla yüzlerce kilometre uzaktaki cepheye doğru yol alıyorlardı. Kağnılar Sümerler zamanındaki gibi gıcırtı sesleri çıkartarak ilerliyordu. Kadınların çoğu bebeklerini sırtlarına bağlamışlar, top mermilerini ve cephane sandıklarını kağnılarla taşıyorlardı..." Tarihe altın harflerle yazılan ülke kadınlarından birisi Kartaca diğeri de Türk kadınıdır. Kartaca' li kadınlar gemilerine halat yapmaları için askerlerine saçlarını vermişlerdir. Türk kadını ise cephedeki askerine cephane yetiştirmek için canının bir parçası olan çocuğunun örtüsünü, çocuğunu ve canını vermekten çekinmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu ülkenin Hâlime Çavuşları, Kara Fatmaları, Nene Hatunları, Çete Ayşeleri, Şerife Bacıları, Ümmihan Nineleri, Yanığın Emine ablaları hiç bitmez. Önünde saygı ile eğildiğimiz elleri öpülesi Türk anasına, Türk Ninesine Ne mutlu Türk kadınına.
Baskı Tarihi: 27.01.2024
Baskı Boyutu: 13,50 x 21
Baskı Sayısı: 1. Baskı
Kağıt Cinsi: 2. Hamur Kitap Kağıdı
Cilt Tipi: Citsiz
Genel Yayın Yönetmeni: Cem Şahin
Yayın Sorumlusu: İrem Yazıcı
Editör: Esara Çanlı
Dizgi & Mizanpaj: Mukaddes Sönmez
Kapak Tasarımı: Gülce Yergal
Sosyal Medya Uzmanı: İnci Geçkil
Sayfa Sayısı: 414
Yayın Dili: Türkçe
Sivas doğumlu olan Cem Şahin, 2005 yılından bugüne yazılı ve görsel meydanın içinde yer almaktadır.
Cem Şahin’in Gölge, 129, Tamu isimli polisiye romanları ve kendi düzenlediği boyama kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, Kitap Müptelası ve Müptela Dükkan’ın kurucusudur.
1967 yılında beş çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Tokat’ta tamamladı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokul eğitimlerini aldı.
Kamuda 25 yıl hizmetten sonra emekli oldu.
1964 yılında Ankara'da doğdu.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, otuz altı yıllık tarih öğretmenidir.
İnanç Özgen, 1974 yılında Elazığ'da doğdu.
Halen bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
Abbas Turan, 1968 yılında Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Sarıkaya Köyü'nde doğdu.
Altı yıl boyunca yatılı olarak okuyarak eğitimini tamamladı.
Kemal Doğan, 1970 yılında Sivas'ta dünyaya geldi Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Sivas merkeze bağlı Kavak Köyü'ndendir.
Dilek Olgun, 1991 yılında Üsküdar'da doğdu. Dilek Olgun, astroloji, numareoloji alanında uzmanlığına devam etmektedir.
Yazar 1969 Bolu doğumludur. Duru ve Uras adlı iki torunu vardır. Emekli memurdur. Ayrıca resim çalışmaları da yapmaktadır.
1 Eylül 1981 Ankara Şereflikoçhisar doğumludur. Asıl mesleği muhasebeciliktir.
09.08.1986 Ankara doğumludur. 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılından bu yana Ankara Barosu'nda serbest avukatlık yapmaktadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız.